Autor: 021.rs

Novi Sad
19.04.2023.
08:45 > 08:54
Pešakinja je oborena na kružnom toku na Sentandrejskom putu, a žena je povređena u lančanom sudaru u Futoškoj.
  • Vlada

    20.04.2023 13:17
    @Stevica

    Vozač je UVEK dužan da uspori ispred pešačkog i onda stane da propusti pešake. Ako si izmaltrerirao pešaka da te propusti jer ti se ne staje, već si prekršio zakon.
  • Mary Poppins

    19.04.2023 13:31
    Dovljaštvo
    Ograničenje brzine kod Elektrotehničke škole je 40 kmh, prostor obeležen da se vozi u zoni škole. Kako je moguće da se pored propisanog rastojanja dogodi lančani sudar ?
  • Babderaš

    19.04.2023 11:05
    @Stevica
    @Stevica
    'Vozač motornog vozila je dužan da brzinu kretanja vozila prilagodi situaciji u saobraćaju.' Tako kaže zakon o bezbednosti u saobraćaja,na koji se pozivaju i prekršajno i krivično pravo prilikom donošenja presuda. Tako da taj vozač koji (kako pišete) 'nije mogao ili nije želeo" da prilaženje pešačkom prelazu uskladi brzinu kretanja vozila,stavlja sebe u položaj odgovornog za posledice nastale njegovim nečinjenjem ili njegovim ignorisanjem saobraćajnih propisa,jer je svojim nezakonitim postupcima doveo druge učesnike u saobraćaju u neposrednu životnu opasnost. O etici i moralu da ne pišem..
  • Stevica

    19.04.2023 10:45
    P.
    Svakako da pešaci imaju prednost,ali moraju da shvate da jedino zajedno zajedno kao učesnici u sabraćaju možemo da budemo bezbedni. Pešački prelaz nije nastavak šetališta, ponekad je lakše pešaku osvrnuti se i zaustaviti nego vozilu.
  • Banderaš

    19.04.2023 10:20
    Besnilo,bezobrazluk,bahatost
    Ispred tog kruznog toka jasno stoji znak trougao koji govori ko ima prednost pri uključivanju u kružni tok.
    Jasno je čak i horizontalnom i vertikalnom signalizacijom obelezen pešački prelaz,a i da nema vertikalne signalizacije sam pešački prelaz isto znači kao i znak STOP i samo ludim,besnim ili bezobraznim treba rigidnom kaznenom politikom objasniti da ti znaci sluze da se slabiji ( pešaci ) zaštite od jačih (motorna vozila) te vozila zastanu par sekundi i propuste pešake koji imaju prednost na pešačkom prelazu,medjutim srpska nepismenost,besnilo i bezobrazluk treba biti kažnjeno i vozači obavezani da plate lečenje,bolnicu,zdravstvene troškove,invalidske penzije do kraja zivota zrtvama koje su povredili na pešačkom.
    Takve vozače treba maximalno novčano kaznjavate, ali ih obavezati da moraju posećivati psihijatra minimum 2 puta sedmicno o svom trošku 1 godinu,kao sto je praksa za besne vozace u većini zdravih zemalja EU da se nauče da se trebaju ponašati civilizovano i ljudski,a ne životinjski

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna